Lopen voor mentale fitheid!

Een overbelast brein?

Overbelast, somber, angstig, lusteloos, vermoeid, paniekerig of gestrest? Wanneer u last heeft van deze symptomen kan verantwoord (hard-)lopen als middel ingezet worden om deze klachten te verminderen of te doen verdwijnen.

Loop- en Runningtherapie is het inzetten van lopen ten behoeve van het (overbelaste) brein. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar de effecten ervan zal je met name op psychisch gebied ervaren. Het is een therapievorm waarbij het praten in eerste instantie ondergeschikt is aan het bewegen.

Om deel te nemen aan loop-runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen absoluut niet noodzakelijk. Het lopen kan op wandeltempo of powerwalk worden uitgevoerd. Door een verantwoorde laagdrempelige opbouw is deze therapie erg geschikt voor mensen die weinig of nog nooit aan sport hebben gedaan

Waarom Runningtherapie?

Bewegen zorgt voor positieve neurobiologische en psychologische effecten. Welke van deze twee mechanismen het meest bijdraagt aan persoonlijke welzijn is tot op heden niet met volledige zekerheid te zeggen. Wel kan met zekerheid gezegd worden dat runningtherapie een positieve invloed heeft op zowel de mentale als fysieke belastbaarheid van mensen.

Bijkomend voordeel

Runningtherapie betekent lichaamsbeweging. Runningtherapie is een methode om in eerste instantie de psychische conditie te verbeteren door (hard)lopen. Aangezien runningtherapie lichaamsbeweging is, zal niet alleen de psychische conditie verbeteren maar ook de lichamelijk conditie zal toenemen.

Werkwijze

Runningtherapie wordt zowel individueel als in groepsverband aangeboden en duurt in totaal 12 weken. Het lopen wordt geleidelijk opgebouwd tot een rustige en ontspannen duurloop of powerwalk. De lengte van deze duurloop wordt tijdens de training en op basis van de persoonlijke belastbaarheid bepaald. 

Aan dit traject kunnen 10 medewerkers tegelijk deelnemen, zodat er ruimschoots aandacht is voor begeleiding en motivatie. Alles wordt zo veel mogelijk op de bedrijfslocatie georganiseerd.

Losse loopsessies behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

De therapie wordt vanzelfsprekend verzorgd door een Runningtherapeut en Uiteraard wordt vooraf de inzet van runningtherapie per deelnemer bepaald of deelname verantwoord is.

Locatie

Loop- en Runningtherapie wordt zowel individueel als in groepsverband aangeboden en duurt in totaal 12 weken. 

Locatie praktijkzaal: Biesdelselaan 34a te Velp (GD).
Looplocatie: Nationaal Park Veluwezoom

 

Loop- en Runningtherapie combineren?

Loop- en Runningtherapie kan prima samengaan met het volgen van een mindfulness training of voedingsadvies of als onderdeel van psychosociale therapie of leefstijlprogramma. Met deze combinatie wordt een een solide basis gecreëerd om weer belastbaar te zijn.

Klik voor meer informatie over mindfulness of psychosociale therapie op: Mindfulness, Werkwijze psychosociale therapie of Voedingsadvies bij mentale klachten

Vergoedingen

Informatie over vergoedingen

Meld je aan of stel je vraag middels het onderstaande  contactformulier