Voedingsadvies bij mentale klachten 

Beschikken mensen in jouw omgeving over meer energie en mentale fitheid? Heb je moeite om je energie over de dag te verdelen? Ben je neerslachtig en vind je het lastig om de haast en stress van alle dag het hoofd te bieden?

Voor mensen met mentale klachten door bijvoorbeeld een depressie, NAH, Burn-out of algehele chronische vermoeidheid is het van belang dat het brein de juiste voedingstoffen aangeleverd krijgt. Een passend voedingspatroon zorgt ervoor dat het brein kan herstellen van overbelasting, vermoeidheid, stress en prikkels. 

Omgekeerd zorgt een verkeerd of niet passend voedingspatroon juist weer voor vermoeidheid, verminderde stress-bestendigheid, verlies van concentratie en emotionele onbalans. 

Geef jij jouw brein de juiste brandstof?

Onze hersenen hebben energie en de juiste voedingsstoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Van iedere hap voeding die we doorslikken, gaat maar liefst 20- tot 30% van de binnen gekregen energie naar onze hersenen. Voeding heeft daarom een hele grote invloed op het functioneren van dit orgaan.

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk en waarom, dat is vaak een hele zoektocht. Jouw eigen voedingspatroon onder de loep nemen levert vaak veel (zelf) kennis op. 

Laat voeding het zware werk doen!

Een passend voedingspatroon draagt bij aan het verkrijgen van een solide mentale basis om op te bouwen. Met een voor jou passend voedingspatroon sta je er niet alleen voor, maar doet voeding voor een groot deel het zware werk.

Middels maatwerk begeleidt PSHVelp jou naar een passend voedingspatroon zodat je zelfstandig kunt werken aan het verbeteren van je eigen mentale  en fysieke belastbaarheid.

PSHVelp

Bij PSHVelp kun je terecht als je bijvoorbeeld:

  • mentale klachten ervaart
  • vaak (mentaal) vermoeid bent 
  • Burn-out en/of stress klachten ervaart 
  • te maken hebt met psychische problematiek
  • een Niet Aangeboren Hersenletsel hebt opgelopen
  • een emotionele eter bent 
  • vindt dat je te zwaar bent
  • meer kennis wilt krijgen over welke invloed voeding heeft op lichaam en brein
  • meer wilt gaan bewegen met ondersteuning van een passend voedingspatroon 
  • geen moeilijke en onmogelijke diëten wilt volgen die op langere termijn niet vol te houden zijn 

Hoe werkt het?

Je bent van harte welkom in onze praktijkruimte te Velp, maar het is ook mogelijk om de intake bij jou thuis te laten plaatsvinden. Waar jij je het prettigst voelt gaan we in alle rust jouw klachten, wensen en voedingspatroon bespreken. Het intakegesprek zal een uur in beslag nemen. Voor ons eerste vervolgconsult kunnen wij je vragen een voedingsdagboek bij te houden.

Vervolgconsulten

Het eerste vervolgconsult is gericht op het verder verkennen van je wensen, problemen en klachten. Hierin wordt gekeken naar het voedingspatroon en zal het eerste advies gegeven worden over aanpassingen binnen het huidige voedingspatroon. Vervolgens kun je kiezen voor een vervolgconsult met een tussentijd van 2 tot 4 weken. Tijdens deze consulten zullen we het voedingspatroon steeds een beetje meer aanscherpen, waardoor we naar een optimaal resultaat toewerken.

Voedingsadvies in combinatie met psychosociale therapie, Loop-/Runningtherapie of Mindfulness?

Begeleid worden naar een passend voedingspatroon kan prima samengaan met het volgen van een mindfulness training, psychosociale therapie of loop-/runningtherapie

Runningtherapie

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!